• Välkommen till Ateljen vid Odenplan!

    Här bredvid hittar ni mina populäraste gallerier, men kika gärna in under portfolio där Du hittar många fler bilder som bloggats under åren!

En riktigt efterlängtad liten kille

Hösten 2011 fick vi den glada nyheten att två vänpar även de väntade barn och att vi var beräknade inom 1 månad ifrån varandra! Våra två killar och en tjej var för de andra. Vi följde varandra under våra graviditeter och pratade om hur mkt vi skulle göra ihop under mammaledigheten och grönan-besöken om några år.

Så blev det inte. Det som absolut inte får hända blev en grym verklighet. V&Es lilla tjejs hjärta slutade slå i vecka 39, en vecka kvar bara tills hon skulle vara hos oss. Våra killar var 1 månad gamla och jag höll Jack när vi fick sms:et som vi läste minst 100ggr för att försöka få det att ändras. Jag kunde inte släppa Jack på flera timmar och vi kände oss så otroligt tacksamma över att våra små killar fanns hos oss.

Vad gör man när något sånt här drabbar någon? Vad ska man säga? Det finns inga ord för den sorg vi kände för dem.

När V&E frågade mig om jag kunde hjälpa dem att fixa en bild till kistan och sedan visade oss bilderna på den lilla kändes det som att det äntligen kom en chans att göra något som på något sätt kanske kunde hjälpa dem. Skruttan hade bl.a. Svarta läppar och en hel del sår på kroppen som de kan få när de går bort innan födseln. De flesta bilder var riktigt riktigt jobbiga att se. När jag såg föräldrarnas reaktion på den första bilden jag fixade var jag bara tvungen att göra fler. De fick ju se hur hon skulle sett ut…

Några bilder som skulle redigeras slutade med att det blev ett stort minnesalbum med gravidbilderna vi tog, babyshowern, bilder från bb, svepningen, den fina begravningen där alla bar ljusa kläder, hennes vackra tomma vagga som hade väntat hema på henne, alla blommor och kort och till slut graven; så fint belägen på en kyrkogård vid vattnet nära deras landställe.

Jag vet inte hur många timmar jag satt med albumet, gungades killarna i babysittrar bredvid skrivbordet. Men det är det mest givande jag gjort sedan jag började jobba som fotograf för 13 år sen. Det var både terapi för mig gör att komma över den värsta chocken över vad som hänt, och föräldrarna har varit så otroligt tacksamma över att ha albumet som minne. Det känns så bra att jag faktiskt kunde göra något, även om jag alltid önskar jag kunde göra något mer.

Vi kommer alltid sakna dig Stella.

Ni förstår nu hur glada vi blev när vi fick veta att det var en lillebror på väg!!! Beräknad precis 1 år efter. Så sjukt underbart att få sms:Et som sa att han kommit, två veckor innan bf. Lite vatten i lungorna och historiken gjorde att han fick börja sina dagar på Neo, men han mår finfint och idag, 9 dagar gammal fick jag äntligen träffa och hålla honom! En liten kopia av sin far och så söt och snäll. Han ska nu få ett helt eget album från hans första år från mig, och här är några av de första bilderna 🙂

Underbara, fina lillebror som vi alla längtat efter dig!

 

Anna - Fantastiska bilder på Stellas lillebror!

Fotograf Lotta Johansson - Stella är nog en stolt storasyster nu och håller ett vakande öga på sin lillebror.

Jättefina bilder, han ser ut att vara en snäll (och lite busig) liten pojke.

Ett stort lycka till, till familjen i framtiden (väldigt gripande historia) <3

/Fotograf Lotta Johansson

Emma - Fantastiskt fina bilder, V skickade just ett litet bildspel på Philip och länkade hit, man blir ju så glad! <3
Duktig du är.
/Emma (tvillingmamman)

admin - Ja, är så tacksam för att de äntligen fick hålla sin friska fina kille i famnen!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*