• Välkommen till Ateljen vid Odenplan!

    Här bredvid hittar ni mina populäraste gallerier, men kika gärna in under portfolio där Du hittar många fler bilder som bloggats under åren!

Tips inför fotograferingen

Baby, Barn och familjefoto:

Tänk på att boka en tid när barnet är utvilat, mätt och glad! Det är full aktivitet i ateljén med lek och bus för att få de glada, spontana bilder jag vill åt, barnen har väldigt roligt och det finns mycket nytt och spännande att titta på, och all fokus ligger på dem! Så både barn, föräldrar och fotograf behöver vara i form 😉 Bygg gärna upp en förväntan hos barnen inför fotograferingen. Berätta att ni ska leka och busa istället för att säga att ni ska “gå till fotografen”. Barnen brukar då bli förväntansfulla och då är det lätt att få glada miner på bilderna!

2-3 OMBYTEN brukar vara lagom, sen orkar/vill barnen oftast inte byta om något mer.På de allra minsta tar jag även nakenfis bilder om föräldrarna vill. Välj gärna ut 3-4 färger som en färgskala till hela familjen. Låt HÅRET vara enkelt och rent, att gå till frisören dagen innan rekommerderas ej då man behöver tid för att vänja sig vid en ny frisyr, och man vill känna sig bekväm och fin när man fotas, oavsett ålder! Oftast finast barfoto eller med roliga, rena SKOR. ACCESOARER, tex hattar, hårband, halsdukar, favoritnallen gör fotograferingen mer personlig, finns annars en hel del sånt att låna i ateljén!

Bonus tips: Tänk på vilka färger ni har hemma och matcha klädvalet lite efter det, då kommer bilderna se ännu snyggare ut på väggarna!

Jag har alltid räknat in tid för ombyten, eventuell paus för ett litet mellanmål, mm, så kom gärna så nära den bokade tiden som möjligt, kommer man för tidigt eller för sent kan det krocka med andra bokningar. Jag avsätter alltid 1,5 timme per fotografering trots att det oftast inte tar mer än en timme.

Porträttfotografering vuxna:

2-3 ombyten är kul att ha med, gärna så olika som möjligt så det blir variation på de olika bilderna, tre svarta tröjor/klänningar blir tex inte så annorlunda på bilderna. Ta hellre med ett plagg för mycket så väljer vi ihop! Välj gärna ut 3-4 färger som en färgskala till hela familjen. Låt HÅRET vara enkelt och rent, att gå till frisören dagen innan rekommerderas ej då man behöver tid för att vänja sig vid en ny frisyr, och man vill känna sig bekväm och fin när man fotas, oavsett ålder!

gravid
babyfoto1 årstora barnegoshoot
vintage

art

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*